EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Makaron rurki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Jest to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron z pszenicy durum, szpinak oraz czosnek. Wszystko to w połączeniu z serami komponuje się w smaczne .

Makaron rurki ze szpinakiem

Składniki:

Makaron rurki ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron rurki ze szpinakiem

ETAP 1:

MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie lekko przestudzic

Makaron z pszenicy durum ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i 2 łyżkami oleju.

ETAP 2:

MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM
cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni

Cebulę bardzo drobno posiekać , podsmażyć na maśle, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

ETAP 3:

MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM
podsmazyć rozmrożony szpinak dodać sery

Do przesmażonej cebuli dodać rozmrożony szpinak, całość smażyć na wolnym ogniu. Na końcu dodać camembert i ser feta pokrojony w małą kostkę . Dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.

ETAP 4:

MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM
szpinak smażymy dodajemy sery następnie podajemy z makaronem

Makaron podawać z przygotowanym sosem szpinakowym.


Tagi:

szpinak