iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem

Składniki:

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem
Makron ryżowy zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na ok 5 min .Następnie odcedzamy na sitku.Cebulę czosnek obieramy ,pieczarki płuczemy można tez obrać je z skórki. Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbków ,pokrojoną cebulę .Następnie dodajemy pieczarki . Gdy cebula zmięknie dodajemy pomidory z puszki dusimy.Doprawiamy sola pieprzem i cukrem do smaku. Gdy sos nam się troszkę zredukuje dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy . Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i nakąłdamy na porcję makaronu.