iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron ryżowy z woka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre szybkie danie z sosem sojowym

Makaron ryżowy z woka

Składniki:

Makaron ryżowy z woka

 

  • 1/2 paczki makaron ryżowy,
  • 15 dag szynka gotowana,
  • 1/2 szt kukurydza w puszce,
  • 2 szt pieczarki całe,
  • 1/3 szt papryka czerwona,
  • sos sojowy
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z woka
Zagotowujemy wodę w garnku ,wyłączamy palnik lekko solimy wkładamy makaron nakrywamy . Po 10 min .Odcedzamy - Na woka kładziemy odsączoną kukurydzę ,pokrojoną paprykę ,pieczarki,szynkę pokrojoną w paseczki .Mieszamy szybciutko .Dodajemy makaron ,doprawiamy sosem sojowym.Mieszamy i gotowe . Podajemy na talerzu na ciepło ozdobione posiekanym szczypiorkiem