Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Makaron spaghetti z kapustą i indykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jak wiadomo dieta nie musi być nudna! Dzisiaj przygotowałam spaghetti w innej odsłonie jednakże smaczne

Makaron spaghetti z kapustą i indykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron spaghetti z kapustą i indykiem

 

  • 150 g białej kapusty
  • 50 g makaronu durum spaghetti
  • 1 cebula biała
  • 130 g filetu z indyka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 kostki bulionowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron spaghetti z kapustą i indykiem
Kapustę biała szatkujemy (ja miałam obgotowaną). Indyka kroimy w paseczki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie 7 minut, odcedzamy. Biała cebulę obieramy i kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i przesmażamy, dodajemy kapustę i razem podduszamy podlewając wodą. Następnie dodajemy kostkę bulionową i wszystko dusimy. Kapustę odsuwamy na bok, na środek wrzucamy indyka i przesmażamy, całość mieszamy i dusimy około 10 minut. Makaron dodajemy do kapusty, mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Makaron spaghetti z kapustą i indykiem
na patelni podsmażamy cebulę dodajemy kapustę i kostkę bulionową
Makaron spaghetti z kapustą i indykiem
Kapustę odsuwamy na bok i dodajemy pokrojonego indyka
Makaron spaghetti z kapustą i indykiem
Indyka mieszamy razem z podduszoną kapustą
Makaron spaghetti z kapustą i indykiem
Do kapusty z indykiem dodajemy ugotowany makaron mieszamy i doprawiamy do smaku