iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

U mnie to danie to było posprzątanie lodówki po świętach, ale śmiało można je przygotować o każdej porze roku bo pysznie smakuje.

Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie

sos:

dodatkowo:

  • około 20 dag okrawków wędliny u mnie boczek i szynka
  • makaron tagiatelle
  • małe pomidorki

Sposób przygotowania:

Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie
Na patelni podsmażyć na chrupko okrawki wędlin i przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Cukinię pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle, następnie zalać śmietaną, dodać musztardę i przyprawy do smaku sól oraz pieprz, zagotować i chwilę gotować do zgęstnienia.

Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu odcedzić, dodać do sosu i wymieszać po wierzchu posypać podsmażoną wędliną i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami.
Makaron w śmietanowo-musztardowym sosie

Tagi:

dania makarony