Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron z chili i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zasmażany makaron z dodatkiem chili i pieczarek.

Makaron z chili i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z chili i pieczarkami

 

  • 20 dkg dowolnego makaronu
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża papryczka chili
  • olej do smażenia
  • 15 dkg pieczarek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Makaron z chili i pieczarkami
Dowolny makaron (ja użyłam makaronu nitki) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić do niego cebulę, czosnek i papryczkę, zrumienić je lekko. Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić na patelnię. Usmażyć je, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron. Wymieszać, chwilę podsmażać. Wlać śmietanę. Wymieszać i smażyć dalej tak długo, aż cały płyn odparuje.
Makaron z chili i pieczarkami
Ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony makaron.
Makaron z chili i pieczarkami
Lekko zrumieniona na patelni cebula papryczka i czosnek.
Makaron z chili i pieczarkami
Pokrojone w półplasterki pieczarki wrzucone na patelnię.
Makaron z chili i pieczarkami
Ugotowany makaron podsmażony z pieczarkami z dodatkiem śmietany.

Tagi:

makaron