Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Makaron tagliatelle z dynią i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie w przygotowaniu, sycące i smaczne danie z dynią to idealny, szybki obiad dla całej rodziny. Nie wymaga wiele pracy i składników.

Makaron tagliatelle  z dynią i warzywami

Składniki:

Makaron tagliatelle z dynią i warzywami

 

  • 600 g makaronu tagliatelle
  • 450 g dyni
  • 2 pietruszki
  • 1 biały seler
  • 2 sztuki kiełbasy śląskiej
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron tagliatelle z dynią i warzywami
Makaron gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie oczyszczoną dynię kroimy w średniej wielkości kostkę i wsypujemy na patelnię z rozgrzanym olejem. Następnie dokładamy do niej także pokrojony w kostkę seler i pietruszki. Podsmażamy aż warzywa zmiękną. Dodajemy do nich wtedy pokrojoną w nieduże cząstki kiełbasę i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Układamy na ugotowanym makaronie.