szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

makaron z fasolą czerwoną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

makaron rurki z fasolą i warzywami

makaron z fasolą czerwoną i warzywami

Składniki:

makaron z fasolą czerwoną i warzywami

 

  • 250 gram makaronu rurki
  • 3 marchewki
  • 1 brokuł
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • 50 gram tartego parmezanu
  • 2 łyżki siekanego koperku

Sposób przygotowania:

makaron z fasolą czerwoną i warzywami
Fasole i kukurydzę osączyć z zalewy.Makaron ugotować do miękkośći w osolonej wodzie,uważać żeby się nie przegotował, bo będzie zbyt kleisty.Następnie odcedzić i osączyć na sicie. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, brokuł umyć i podzielić na różyczki.Marchew i brokuł zblanszować we wrzątku ok 5 minut Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić na nią marchew, brokuł, kukurydze i fasolę posypać ziołami prowansalskimi.Ugotowany makaron wymieszać z warzywami i parmezanem, doprawić solą i pieprzem.Przełożyc na talerze i posypać koperkiem