renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Makaron z jagodami i bezami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie powstało szybko, ponieważ dziś piątek i bardzo gorąco jest i można by zjeść coś fajnego o słodkiego i owocowego.

Makaron z jagodami i bezami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z jagodami i bezami

 

  • 4 garście makaronu np. wstążki
  • 3-4 garście jagód
  • łyżka masła
  • kilka bez (mogą być kolorowe)
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z jagodami i bezami
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i wrzucamy gorący do rondela, w którym roztopiło się masło. Podsmażamy kilka minut ciągle mieszając. Następnie przekładamy na talerz i posypujemy umytymi jagodami, pokruszonymi bezami. Przed podanie polewamy lekko kwaśną śmietanką. Zajadamy ciepłe.
Makaron z jagodami i bezami
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Makaron z jagodami i bezami
W rondelku roztapiamy łyżkę masła, na którym podsmażymy makaron.
Makaron z jagodami i bezami
Makaron podsmażamy przez kilka minut mieszając.
Makaron z jagodami i bezami
Przekładamy makaron na talerz posypujemy jagodami, bezami.

Tagi:

makaron beza bezy