paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Makaron z jagodami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sezon na jagody w pełni ! I choć dla kogoś takie danie to banał- to mimo to danie jest po prostu pyszne !!

Makaron z jagodami i śmietaną

Składniki:

Makaron z jagodami i śmietaną

 

  • 250 g makaronu penne pełnoziarnistego
  • 500 ml jagód
  • 330 g śmietany 18%
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Makaron z jagodami i śmietaną
1. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą

2. Jagody opłukujemy pod bieżącą wodą, suszymy i ewentualnie pozbywamy się liści itp.

3. Do śmietany dodajemy cukier, wlewamy do garnka i na małym ogniu lekko podgrzewamy - często mieszając nie dorpowadzając do jej zagotowania !

4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy obficie jagodami

Tagi:

makaron