jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Makaron z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

To pyszne warzywo, którym jest jarmuż to nadal rzadkość na naszych stołach. Proponuje więc niezbyt skomplikowane w przygotowaniu połączenie go z makaronem.

Makaron z jarmużem

Składniki:

Makaron z jarmużem

 

  • Składniki:
  • 400 g makaronu razowego w kształcie kokardek,
  • 200 obgotowanego jarmużu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 garść słonecznika,
  • Sól, pieprz,
  • 1 duża cebula,
  • 150 g sera twarogowego

 

Sposób przygotowania:

Makaron z jarmużem
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę przekrawamy na połowę i kroimy w plastry. Wraz ze słonecznikiem rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zrumienionej cebuli i słonecznika dokładamy pocięty drobno jarmuż. Chwilkę razem podgrzewamy i doprawiamy. Mieszamy całość z makaronem i pokruszonym serem. Podajemy na ciepło.

Tagi:

makaron sery ser