KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Makaron z kalmarem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Makaro z kalmarem i szpinakiem po tajsku.

Makaron z kalmarem i szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z kalmarem i szpinakiem

 

  • mały kalmar,
  • garść szpinaku, garść ugotowanego makaronu,
  • 2 szalotki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 cm świeżego imbiru,
  • ostra papryczka,
  • sos ostrygowy do smaku,
  • sos sojowy do smaku,

Sposób przygotowania:

Makaron z kalmarem i szpinakiem
Kalmara oczyszczamy, kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy drobno posiekany czosnek i kawałki szalotki, dodajemy starty imbir, pozostałe przyprawy. Do zeszklonej cebuli dodajemy kalmara i smażymy około 5 minut, następnie dodajemy ugotowany makaron, smażymy kolejne 2 minuty, dokładnie mieszamy, jako ostatni dodajemy szpinak, smażymy 3-- minuty. Danie podajemy od razu, musi być ciepłe. SMACZNEGO.
Makaron z kalmarem i szpinakiem
kalmara oczyszczamy , kroimy w kawałki .
Makaron z kalmarem i szpinakiem
smażymy szalotkę i pozostałe składniki , bez szpinaku,
Makaron z kalmarem i szpinakiem
szpinak myjemy, osuszamy, dodajemy jako ostatni i smażymy 2 minuty,