iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Makaron z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Coś w rodzaju tradycyjnych łazanek choć łatwiejsze i szybsze w przygotowaniu, a z młodą kapustą smakuje najlepiej.

Makaron z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z kapustą

 

  • 20 dag grubego makaronu
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 szklanka bulionu
  • około 20 dag mięsa drobiowego ja użyłam mięso które mi zostało z wcześniejszego rosołu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka margaryny
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą
Makaron ugotować i odcedzić, a cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie. Kapustę pokroić i przełożyć do garnka , dodać do niej zrumienioną cebulkę i bulion ja dałam rosół, przykryć i udusić do miękkości pod koniec dodać mięso drobiowe jeśli użyjemy surowego mięsa musimy je dodać od razu z kapustą, aby się ugotowało i najlepiej niech to będzie mięso z piersi drobiowych bo ono się szybciutko gotuje. Do mięciutkiej kapusty dodać przecier pomidorowy i makaron, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, całość razem pogotować kilka minut, aby smaki sobą przeszły przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Makaron z kapustą
Makaron ugotować i dokładnie odcedzić.
Makaron z kapustą
Do kapusty dodać ugotowane mięso drobiowe.
Makaron z kapustą
Na koniec do kapusty dodać makaron i przecier.