Magiel Kuchenny

Magiel Kuchenny

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką to bardzo sycące i niesamowicie kolorowe danie. Polecam!

Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką

Składniki:

Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką

 

  • pół opakowania makaronu rurki;
  • pierś z kurczaka;
  • pół opakowania mrożonych różyczek kalafiora Hortex;
  • garść mrożonej żółtej fasolki szparagowej Hortex;
  • 1 mała cebula;
  • sól;
  • kolorowy świeży pieprz;
  • oliwa;
  • kilka pomidorków koktajlowych.

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką
Pierś z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na dużej patelni podgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Kolejno dodaj mięso kurczaka i smaż, aż nabierze złotego koloru. W międzyczasie ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotuj również kalafiora oraz fasolkę. Do gotowego kurczaka dodaj kalafiora i fasolę. Całość wymieszaj i jeszcze chwileczkę podsmaż. Ugotowany makaron odcedź, dodaj do składników na patelni i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby całość była zbyt sucha, dolej więcej oliwy (możesz również zamiast oliwy na końcu dodać około 5 łyżek śmietanki). Wyłożony na talerz makaron udekoruj pomidorkami.