ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Makaron z łososiem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Robi się błyskawicznie a smakuje pysznie:)

Makaron z łososiem i rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z łososiem i rukolą

  • 250 g makaronu pappardelle
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 garści rukoli
  • kawałek dowolnego sera pleśniowego-ok. 1 łyżka (moze być camembert)
  • ok. 150 ml śmietanki kremówki
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z łososiem i rukolą

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. W tym czasie łososia kroimy na mniejsze kawałki, rukolę myjemy,osuszamy i odcinamy twarde łodyżki. Ugotowany makaron odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody, ok. 1/3 szklanki, w garnku zostawiamy makaron i dodajemy śmietankę, wstawiamy całość na niewielki ogień i mieszamy, czekając az sos odrobinę zgęstnieje. Następnie zwartość garnka przerzucamy na wysoką patelnię,dodajemy ser oraz pieprz, mieszamy. Gdy sos nabierze kremowej konsystencji a nadmiar wody odparuje ( w razie gdy wody jest zbyt mało może odrobinkę dolewać),dodajemy łososia i rukolę,energicznie mieszamy i rozkładamy na talerze. Smacznego :)