iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie smaczne danie z wykorzystaniem resztek świeżego czosnku niedźwiedziego i wiosennych maślaków. Danie dla całej rodziny aromatyczne i zdrowe.

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

Składniki:

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

 

  • 1/2 opakowania makaronu

 

  • 20 dag maślaków

 

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

 

  • 1 łyżka masła klarowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą.

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby, smażymy ok 5 min.

Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy. 

Tagi:

grzyby makaron