iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

Składniki:

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

 

  • 1 opakowanie makaronu
  • 25 dag mięso mielone z szynki,
  • 1/2 szt cebula,
  • 1 łyżeczka masło,
  • 2 kostki bulion pieczarkowy z maślaną nutą winiary
  • 1 szklanka śmietana,
  • pieprz czarny mielony,
  • chilli płatki

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy mielona szynkę i podsmażamy mieszając. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy pokruszone kostki pieczarkowe i podlewamy wodą ok 3 szklanki. dusimy. Następnie doprawiamy pieprzem i zaciągamy śmietaną z odrobina mąki. zagotowujemy i podajemy z makronem. Posypujemy suszonym chilli z pomidorami.