zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makaron z miszmaszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

makaron z tym co było w lodówce ..

Makaron z miszmaszem

Składniki:

Makaron z miszmaszem

 

  • 1 opakowanie kolorowego makaronu wstążki
  • ( woda, sól, olej do ugotowania makaronu )
  • 3 udka z kurczaka
  • 6 szparagów
  • 1 kalarepka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 szk mieszanki chińskiej ( mrożonej )
  • 1/2 ugotowanego brokuła
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • sos sojowy jasny
  • curry mieszanka przypraw
  • mix chili Jalapeno
  • 1,5 szk wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Makaron z miszmaszem
Udka umyć i wytrybować, mięso pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć.
Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę.
Szparagi obrać i pokroić na kawałki.
Brokuła zmiksować.
Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć.
Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ).
Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek.
W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos.
Zagotować.
W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron.
Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go.
Makaron podawać z przygotowanym sosem.