paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Makaron z pieczarkami i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste danie po przygotowania zaledwie w niecałe pół godziny. Połączenie makaronu z pieczarkami i natką

Makaron z pieczarkami i natką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z pieczarkami i natką

 

  • makaron 25 dag
  • pieczarki 15 dag
  • cebula 1 sztuka
  • masło 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jogurt grecki 2 łyżki
  • natka pietruszki (posiekana) 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i natką
Makaron ugotować w osolonym wrzątku a następnie przelać zimna wodą. Cebulę obrać pokroić w kostkę podobnie pieczarki. Masło roztopić i usmażyć na nim pieczarki z cebulką. Dodać makron i wymieszać. Natkę pietruszki posiekać i dodać do dania. Na koniec dołożyć jogurt, doprawić do smaku i wymieszać. Danie podawać na ciepło.
Makaron z pieczarkami i natką
Masło roztopić i usmażyć na nim pieczarki z cebulką.
Makaron z pieczarkami i natką
Dodać ugotowany wcześniej makron i wymieszać.
Makaron z pieczarkami i natką
Natkę pietruszki posiekać i dodać do dania.
Makaron z pieczarkami i natką
Na koniec dołożyć jogurt, doprawić do smaku i wymieszać.

Tagi:

makaron