ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron z pietruszkowym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna propozycja obiadowa dla miłośników makaronu.

Makaron z pietruszkowym pesto

Składniki:

Makaron z pietruszkowym pesto

 

  • pół opakowania makaronu (kształt dowolny)
  • 1 pęczek pietruszki zielonej
  • 100 g mięsa mielonego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • mały ząbek czosnku
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z pietruszkowym pesto
Mięso mielone solimy i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek. Na patelni rozdrabniamy je widelcem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Do blendera wrzucamy umytą i pociętą na mniejsze kawałki natkę pietruszki. Wlewamy tam również oliwę, ocet winny, ząbek czosnku oraz sok z cytryny. Wszystko miksujemy. Gotowy makaron delikatnie mieszamy z powstałym pesto oraz z kawałeczkami mięsa mielonego. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Tagi:

mięso makaron