jozefinacz

jozefinacz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny wegetariański sosik do makaronu.

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

Składniki:

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem pieczarkowo-cukiniowym
Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente. Pieczarki oczyścić z nieczystości i pokroić w cienkie plasterki. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pieczarki, smażyć mieszając, aż odparuje płyn. Następnie do patelni dodać cukinię, smażyć i doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Warzywa smażyć, mieszając, aż odparuje cała woda. Warzywa ostudzić, dodać śmietany, całość wymieszać i gotować na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej gęstości sosu. Makaron wyłożyć na talerz i polać sosem pieczarkowo-cukiniowym.