Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Makaron z trzema serami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ser biały utrzeć ze śmietanką, będzie to rodzaj sosu. W wysmarowanym masłem naczyniu

Makaron z trzema serami

Składniki:

Makaron z trzema serami

 

  • 350 g makaronu
  • 50 g masła
  • 50 g ementalera
  • 50 g gruyera
  • 150 g sera białego
  • 50 g śmietanki
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z trzema serami
Ser biały utrzeć ze śmietanką, będzie to rodzaj sosu. W wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułożyć warstwę makaronu, warstwę sosu z białego sera, posypać tartym ementalerem, potem gruyerem, przykryć warstwą makaronu. Na wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na 20 minut.