domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Makaron z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Błyskawiczny w przygotowaniu przepis na makaron z tuńczykiem. Można zjeść taki obiad na ciepło w domu, lub zabrać do pracy.

Makaron z tuńczykiem

Składniki:

Makaron z tuńczykiem

 

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szklanka passaty pomidorowej
  • świeża natka pietruszki i koperku
  • szczypta suszonej bazylii
  • świeżo zmielony pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Smażymy, aż cebula będzie złota. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz passatę pomidorową. Sos chwilę gotujemy mieszając, przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy, nakładamy porcję sosu. Każdą porcję posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki.