Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron z tuńczykiem i szałwią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawa kompozycja smaków, spaghetti z tuńczykiem, porem, jogurtem i szałwią

Makaron z tuńczykiem i szałwią

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i szałwią

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i szałwią
Zaczynamy od ugotowania makaronu na półtwardo w osolonej wodzie. W garnku, na oliwie smazymy pora dokładnie umytego i pokrojonego w drobne paski i obrany, posiekany ząbek czosnku. Po paru minutach dodajemy odcedzonego tuńczyka, jogurt naturalny, po zagotowaniu dorzucamy makaron i mieszamy doprawiając do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami szałwii.

Tagi:

makaron sosy