renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron kokardki z warzywami: zielonymi, pomarańczowymi i żółtymi, po prostu pyszności na letni obiad.

Makaron z warzywami

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 300 gram pomidorków koktajlowych żółtych
  • 200 gram makaronu kokardki
  • sól i pieprz do smaku
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami

ETAP 1:

Makaron z warzywami
Na głębokiej patelni podgrzać oliwę i poddusić pora pokrojonego w krążki.

Na głębokiej patelni podgrzać oliwę i poddusić pora pokrojonego w krążki.

Etap 2

Makaron z warzywami
Następnie dodać marchewkę pokrojona w talarki.

Następnie dodać marchewkę pokrojona w talarki.

Etap 3

Makaron z warzywami
W miedzy czasie należy ugotować makaron kokardki al dente.

W miedzy czasie należy ugotować makaron kokardki al dente. Dodać go do potrawy, lekko doprawić pieprzem i solą.

Etap 4

Makaron z warzywami
Następnie dodać pokrojone na połówki pomidorki.

Następnie dodać pokrojone na połówki pomidorki.

Etap 5

Makaron z warzywami
Na koniec wymieszać z posiekanym świezym koperkiem.

Na koniec wymieszać z posiekanym koperkiem.