iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Makaron z warzywami lekkie dietetyczne i smaczne

Makaron z warzywami

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 1 opakowanie makaronu
  • 1 cukinia
  • ½ puszki groszku zielonego
  • 2 szt por biała część
  • czosnek 2 ząbki
  • ketchup 1 łyżka
  • pomidory 2 szt
  • marchewka 1 szt
  • papryka czerwona ½ szt
  • olej rzepakowy 1 łyżka
  • bulion warzywny ½ szklanki
  • sól
  • tymianek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Pora myjemy osuszamy i kroimy w pasterki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy w kosteczkę . Na patelni na oleju podsmażamy por gdy zmięknie dodajemy do niego pokrojoną cukinie startą marchewkę i paprykę .Podsmażamy . Pomidory obieramy z skórki i siekamy dodajemy na patelnie. Mieszamy dodajemy ketchup i podlewamy bulionem . Dusimy chwilę . Doprawiamy pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy odcedzony groszek i tymianek .Mieszamy . Dodajemy ugotowany wcześniej makaron mieszamy razem . Podajemy .