Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z warzywami i kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron z warzywami i kiełbasą to smaczne i sycące danie.

Makaron z warzywami i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z warzywami i kiełbasą

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami i kiełbasą
Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażyć posiekany w pół krążki por, kiełbasę i pokrojoną w słupki oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę. Następnie dodać posiekane pieczarki i pokrojoną w krążki parówkę, smażyć około 10 minut. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki. Makaron ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić i wymieszać z fasolką. Połączyć z farszem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać. Wyłożyć na talerze, polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać.
Makaron z warzywami i kiełbasą
Por kiełbasę i paprykę podsmażyć na tłuszczu
Makaron z warzywami i kiełbasą
Następnie wsypać posiekane pieczarki i parówkę
Makaron z warzywami i kiełbasą
Ugotowany makaron i fasolkę szparagową wymieszać
Makaron z warzywami i kiełbasą
Makaron wymieszać z farszem przyprawić do smaku i podgrzać