paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Makaron z warzywami i sajgonkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwe danie w orientalnym stylu.

Makaron z warzywami i sajgonkami

Składniki:

Makaron z warzywami i sajgonkami

 

  • 4 małe sajgonki
  • makaron chow mein
  • mieszanka warzywa ( może być mrozona)
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 1 ząbek czosnku
  • kawałek papryczki chilli
  • sos sojowy
  • przyprawa 5 smaków

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami i sajgonkami
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy. Sajgonki podsmażamy lub pieczemy w piekarniku na złoto. Czosnek i chilli drobno siekamy wrzucamy na patelnie i podsmażamy chwilę, dodajemy warzywa. Gdy już zmiękną dodajemy posiekane liście kapusty pekińskiej oraz makaron. Doprawiamy przyprawą 5 smaków i sosem sojowym. Podsmażamy wszystko ok 5 minut. Mieszamy z sajgonkami i podajemy np z sosem słodkim chilli.