Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne, pożywne danie z makaronu, warzyw i żółtego sera. Bajecznie łatwe i szybkie do przygotowania.

Makaron z warzywami i serem

Składniki:

Makaron z warzywami i serem

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami i serem
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, dodać cebulę, skropić oliwą i odrobiną wody. Włożyć na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Rumianą cebulkę wyjąć a paprykę pozostawić jeszcze na kilka minut. Następnie miękką paprykę wyjąć z piekarnika, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w słupki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę i cebulę włożyć do woka, dodać makaron, przyprawy i powstały sos po pieczeniu papryki, wymieszać, podgrzać. Przełożyć na talerze, posypać żółtym serem, podawać.