Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Makaron z warzywami i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Uwielbiam połączenie makaronu z tuńczykiem, przedstawiam więc kolejną jego wersję ;)

Makaron z warzywami i tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z warzywami i tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami i tuńczykiem
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej z tuńczyka, zeszklić cebulę, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę (ja użyłam zamrożonej papryki bez skóry). Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone w krążki oliwki i wsypać odsączoną kukurydzę. Dodać całego tuńczyka razem z olejem, wymieszać z warzywami. Dodać keczup, sól i pieprz do smaku oraz zioła. Zamieszać. Dusić chwilę razem. Makaron ugotować al-dente (ja pomieszałam makarony, których czas gotowania był podobny). Odcedzić.Makaron wrzucić do warzyw z tuńczykiem, zamieszać. Chwilę razem podgrzać. Makaron rozłożyć na talerze, posypać odrobiną tartego żółtego sera
Makaron z warzywami i tuńczykiem
Cebulę obrać pokroić w kostkę Na patelnię wlać olej z tuńczyka zeszklić cebulę dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę Chwilę przesmażyć Dodać pokrojone w krążki oliwki i wsypać odsączoną kukurydzę
Makaron z warzywami i tuńczykiem
Dodać całego tuńczyka razem z olejem wymieszać z warzywami Dodać keczup sól i pieprz do smaku oraz zioła Zamieszać Dusić chwilę razem
Makaron z warzywami i tuńczykiem
Makaron w dwóch rodzajach ugotować al-dente Odcedzić
Makaron z warzywami i tuńczykiem
Makaron wrzucić do warzyw z tuńczykiem zamieszać Chwilę razem podgrzać