VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Makaron z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Syty i rozgrzewający obiad w sam raz na zbliżające się chłodne dni. Idealny dla osób uwielbiających konkretne i ostre smaki.

Makaron z wieprzowiną

Składniki:

Makaron z wieprzowiną

 

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 150 g pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • Kilka płatków suszonego czosnku
  • 250 ml bulionu
  • 200 g makaronu farfalle

 

Sposób przygotowania:

Makaron z wieprzowiną
Mięso pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. Pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso oraz płatki czosnku. Chwilkę podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa. Dokładnie wymieszać i zalać bulionem. Przyprawić lubczykiem i paprykami. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Makaron ugotować w osolonej wodzie.