pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Makaron z wieprzowiną teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybkie danie na bazie makaronu i wieprzowiny

Makaron z wieprzowiną teriyaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z wieprzowiną teriyaki

 

  • szynka wieprzowa 40 dag
  • sos teriyaki 4 łyżki
  • makaron świderki 40 dag
  • cebula 3
  • keczup pikantny
  • boczek wędzony 15 dag
  • sól do smaku
  • przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Makaron z wieprzowiną teriyaki
Szynkę kroimy w paski, a następnie w cieniutki kawałki. Polewamy sosem teriyaki i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Boczek kroimy w kosteczkę i prażymy na patelni. Usmażony przekładamy do miseczki, a na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w piórka. Jakby było za mało tłuszczu dodajemy smalcu. Cebulę podczas smażenia można również posolić. Po cebulce na patelnię wrzucamy wieprzowinę, którą smażymy na ciemny, brązowy kolor. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Makaron przecedzamy i posypujemy przyprawą do gyrosa. Następnie wszystkie usmażone składniki mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy polane keczupem. Smacznego.
Makaron z wieprzowiną teriyaki
Szynkę kroimy i marynujemy w sosie teriyaki
Makaron z wieprzowiną teriyaki
Boczek krażymy na patelni, a na pozostałym tłuszczu cebulkę
Makaron z wieprzowiną teriyaki
Marynowane mięso równiez smażymy na patelni
Makaron z wieprzowiną teriyaki
Wszystkie składniki mieszamy z makaronem