jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Makaron z żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

makaron z żeberkami, doskonały makaron zapiekany

Makaron z żeberkami

Składniki:

Makaron z żeberkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z żeberkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Kapustę pokrajac, zalać małą ilością wody, ugotować.
Żeberka umyć przekroić na pół, posypać przyprawami i mąką, obrumienić, z obu stron.
Dodać drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć.
Przyprawić do smaku, skropić wodą i dusić do miękkości.
Gdy będą gotowe, usunąć kości.
Pokrajać mięso w kostkę, wymieszać z kapustą i makaronem. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypać tartą bułką.
Zalać sosem od duszenia żeberek.
Posypać tartym serem i zapiec.