grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 232]

Makaron z zielonymi warzywami z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny makaron z awokado, cukinią, groszkiem i bobem jest moją propozycją na szybki i zdrowy obiad. Dodatkiem do makaronu jest niezwykle aromatyczne pesto z bazylii, natki pietruszki i mięty.

Makaron z zielonymi warzywami z pesto

Składniki:

Makaron z zielonymi warzywami z pesto

 

Sposób przygotowania:

Makaron z zielonymi warzywami z pesto

Przygotowanie warzyw

Makaron z zielonymi warzywami z pesto
Awokado skrapiamy sokiem z cytryny, co zapobiegnie jego ściemnieniu.

Przygotowania rozpoczynamy od ugotowania makaronu al dente.

Cukinię pokrojoną w plasterki podsmażamy na patelni na 2 łyżkach oleju.

Awokado kroimy w kosteczkę.

Groszek i bób gotujemy do miękkości.

Przygotowanie dania

Makaron z zielonymi warzywami z pesto
Makaron dekorujemy pesto i listkami bazylii.

W międzyczasie przygotowujemy pesto. Miksujemy garść listków bazylii i natki pietruszki oraz 2-3 listki mięty stopniowo dolewając oliwę extravergine. Pesto doprawiamy solą i pieprzem.

Ugotowany makaron odcedzamy, następnie mieszamy z cukinią, groszkiem, bobem i awokado.