Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron zapiekany z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron zapiekany z boczkiem

Makaron zapiekany z boczkiem

Składniki:

Makaron zapiekany z boczkiem

 

  • 50 dag makaronu świderki, ugotowanego al dente
  • 25 dag wędzonego boczku, pokrojonego
  • 250 ml śmietany
  • 1 jajko
  • 10 dag żółtego sera, startego
  • Ziarenka Smaku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z boczkiem
Aby przygotować pyszny makaron zapiekany z boczkiem należy boczek zrumienić na patelni. Śmietanę wymieszać z jajkiem, Ziarenkami i połową sera. W naczyniu żaroodpornym wymieszać wszystkie składniki, posypać pozostałym serem, zapiekać około 20 minut.