Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron zapiekany z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki makaron można podawać na zimno lub na gorąco

Makaron zapiekany z jabłkami

Składniki:

Makaron zapiekany z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z jabłkami
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać ciepłą wodą. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Jajka z cukrem ubić, wymieszać z cynamonem i posiekanymi jabłkami. Następnie połączyć z makaronem, wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Na wierzch położyć wiórki z masła. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec.