Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Makaron zapiekany z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Makaron zapiekany z kapustą kiszoną można podawać do różnych mięs na obiad.

Makaron zapiekany z kapustą kiszoną

Składniki:

Makaron zapiekany z kapustą kiszoną

 

  • 30 dag makaronu wstążki
  • 60 dag kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • cukier
  • sól i pieprz
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z kapustą kiszoną
Kapustę ugotować do miękkości, jeśli jest bardzo kwaśna, odcisnąć z niej sok, odcedzić, posiekać. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, polać gorącą wodą i odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodac do kapusty, przyprawić i wymieszać, dodać makaron. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą i wyłożyć do niej makaron i zapiec.