Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Makaron ze serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To się nazywa błyskawiczny obiad:)

Makaron ze serem

Składniki:

Makaron ze serem

 

  • 250g makaronu, np. świderków
  • 200g twarogu
  • 200g waniliowego serka homogenizowanego
  • cukier
  • dżem

Sposób przygotowania:

Makaron ze serem
Makaron gotujemy do miękkości. W tym czasie rozdrabniamy twaróg widelcem, dodajemy serek homogenizowany i dokładnie mieszamy. Ugotowany i odcedzony makaron rozkładamy na talerze i na wierzch kładziemy masę z twarogu i serka homogenizowanego. Dekorujemy łyżeczką dżemu. Dla niektórych smakoszy danie może wydawać się za mało słodkie więc możemy dodatkowo posypać cukrem.

Tagi:

makaron