Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron ze śmietaną i borówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Makaron w wersji na słodko z bitą śmietaną, borówkami amerykańskimi i kolorową posypką. Szybko i smacznie.

Makaron ze śmietaną i borówkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron ze śmietaną i borówkami

 

  • 15 dkg makaronu kolanka
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 garście borówki amerykańskiej
  • sól do smaku
  • kolorowa posypka - wg uznania

Sposób przygotowania:

Makaron ze śmietaną i borówkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Makaron podzielić na porcje. Na każdej porcji makaronu rozłożyć po trochu bitej śmietany. Borówki opłukać, osuszyć, rozsypać na każdej porcji makaronu ze śmietaną. Posypać kolorową posypką i podawać.
Makaron ze śmietaną i borówkami
Makaron ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony.
Makaron ze śmietaną i borówkami
Śmietana kremówka ubita na sztywno i wymieszana z cukrem pudrem.
Makaron ze śmietaną i borówkami
Ugotowany makaron podzielony na porcje z bitą śmietaną.