karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, zdrowe, a w dodatku szybkie danie do przygotowania, ser mozzarella można zastąpic fetą danie też jest smaczne

Makaron ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, według przepisu. Cebule kroimy, następnie podsmażamy na niewielkiej ilości masła, przez ok 3 minuty, do cebuli dodajemy szpinak (można go lekko rozmrozić), oraz wyciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, dusimy, mieszając co chwile aby nie przypalić, mozzarellę rozdrabniamy, dodajemy do reszty produktów w momencie gdy szpinak będzie rozmrożony, po dodaniu mozzarelli dolewamy śmietankę, dusimy do momentu aż ser sie rozpuści, przyprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem, ja mieszam wszystko razem w naczyniu i tak podaję, można równiez polewac makaron sosem, jako dodatek idealnie pasuję pomidor.
Makaron ze szpinakiem
delikatnie podduszamy drobno pokrojoną cebulę
Makaron ze szpinakiem
cebula czosnek szpinak, dusimy do rozmrożenia szpinaku
Makaron ze szpinakiem
następnie dodajemy rozdrobniona mozzarelle
Makaron ze szpinakiem
na koniec śmietanka i sól pieprz do smaku