Sheila

Sheila

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, szybkie, łatwe i niedrogie danie dla 4-5 osób, będzie pasować wegetarianom, miłośnikom szpinaku i amatorom pieczarek.

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody.
Kroimy cebulkę w kostkę, pieczarki w dużą kostkę lub plastry. Cebulę wrzucamy do garnka na gorący tłuszcz, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy przez ok. 5 minut, następnie dusimy pod przykryciem kolejnych 5 minut.
Do garnka dokładamy szpinak - nie ma konieczności wcześniejszego rozmrażania go. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, póki szpinak nie ogrzeje się i nie połączy z pieczarkami. Teraz można już zdjąć pokrywę, dodać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zawartość garnka wymieszaj dokładnie z odcedzonym makaronem, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!