Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Makaroniki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Z bialek ubijamy sztywna piane

Makaroniki orzechowe

Składniki:

Makaroniki orzechowe

 

  • 2-3 bialka
  • 100g cukru pudru
  • 100g zmielonych orzechow
  • lyzka tartej bulki
  • starta skorka cytrynowa
  • wafle

Sposób przygotowania:

Makaroniki orzechowe
dosypujac po lyzce cukier.Dodajemy orzechy,tarta bulke i skorke cytrynowa,delikatnie mieszamy.Wafle kroimy na kwadraciki o boku 2-3 cm i nakladamy na nie kopiasto mase orzechowa.Pieczemy w niezbyt goracym piekarniku na jasnozloty kolor.

Tagi:

tarta