Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Makaronowa zupa z mlodych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna zupa, dobrze doprawiona

Makaronowa zupa z mlodych warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowa zupa z mlodych warzyw

 

  • 100 gram makaronu penne
  • 2 młode marchewki
  • 1 młody por
  • 1/4 młodego selera
  • 2 łyżki ziół dalmatyńskich
  • 150 ml śmietany 30%
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaronowa zupa z mlodych warzyw
Ostruganą marchewkę kroimy w cienkie plasterki, natomiast selera kroimy w niewielką kostkę, warzywa przekładamy do garnka, dodajemy 1 kostkę rosołową i zalewamy 5-6 szklankami wody – gotujemy. Pora kroimy w półplasterki i przesmażamy z dodatkiem roślinnego masła – dodajemy nieco soli oraz zioła dalmatyńskie, mieszamy i przekładamy do gotujących się warzyw. Po 10 minutach od zagotowania warzyw możemy dodać makaron, zupę doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut. Na sam koniec zabielamy zupę śmietaną i gotujemy jeszcze chwilę, gotową zupę rozlewamy na talerze.
Makaronowa zupa z mlodych warzyw
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Makaronowa zupa z mlodych warzyw
Ostruganą marchewkę kroimy w cienkie plasterki,
Makaronowa zupa z mlodych warzyw
Pora kroimy w półplasterki i przesmażamy z dodatkiem roślinnego masła
Makaronowa zupa z mlodych warzyw
Na sam koniec zabielamy zupę śmietaną i .