Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Makaronowe babeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Serek mascarpone można zastąpić tłustym twarogiem.

Makaronowe babeczki

Składniki:

Makaronowe babeczki

 

  • 25dag.makaronu małe kolanka,
  • 25dag.kurek lub innych grzybów,
  • 10dag.mozzarelli,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki masła,
  • 5 łyżek śmietany 22%,
  • Sos;
  • 6jajek,
  • 5dag.parmezanu,
  • 5 łyżek serka mascarpone,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe babeczki
Makaron ugotować al dente,odcedzić.Cebule posiekać,parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach,mozzarellę pokroić w kostkę.Grzyby pokroić i krótko obgotować,odcedzić.Makaron,przestudzone grzyby,cebulę i mozzarellę połączyć,dodać śmietanę i dokładnie wymieszać Ser mascarpone wymieszać z jajkami i startym parmezanem,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Formy do mufinek,posmarować masłem i napełnić masą makaronowo-grzybową,polać przygotowanym sosem,poczekać aż ścieknie jego nadmiar i piec ok.20min.w 180"C.