superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Makaronowe koreczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Makaronowe koreczki, czyli włoskie antipasti.

Makaronowe koreczki

Składniki:

Makaronowe koreczki

 

  • ( na 10 koreczków)

 

  • 10 pomidorków koktajlowych

 

  • 10 makaron kokardki ugotowany all dente

 

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe koreczki
Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem oliwy all dente, odcedzamy i studzimy. Na wykałaczki nadziewamy po kolei pomidorki , listek bazylii, makaron i znowu listek bazylii. Całość spryskujemy oliwą z oliwek. Można też doprawić do smaku solą i pieprzem

Tagi:

makaron