superbaba4

superbaba4

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Makaronowe koreczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Makaronowe koreczki, czyli włoskie antipasti.

Makaronowe koreczki

Składniki:

Makaronowe koreczki

  • ( na 10 koreczków)

  • 10 pomidorków koktajlowych

  • 10 makaron kokardki ugotowany all dente

Sposób przygotowania:

Makaronowe koreczki

Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem oliwy all dente, odcedzamy i studzimy. Na wykałaczki nadziewamy po kolei pomidorki , listek bazylii, makaron i znowu listek bazylii. Całość spryskujemy oliwą z oliwek. Można też doprawić do smaku solą i pieprzem

Redakcja poleca: