eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Makaronowe kotlety Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne,ale jakże inne kotleciki.

Makaronowe kotlety Eli

Składniki:

Makaronowe kotlety Eli

 

  • 40 dkg makaronu drobnego
  • 25 dkg wędlin lub gotowanego mięsa
  • 1 cebula
  • 2 zabki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • sól,pieprz
  • 1 pęczek koperku lub natki pietruszki(może być po połowie)
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaronowe kotlety Eli
Makaron ugotować i odlać na sicie.Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przesmażyć na 1 łyżce oleju.Zmielić wędlinę lub mięso z przesmażoną cebulą,wymieszać z makaronem,dodać jajko,sól,pieprz i posiekaną zieleninę.Wyrobić dokładnie,podzielić na 10 części i uformować kotleciki.Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Podawać z surówkami i różnymi sosami.