p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

makowa rolada z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybka słodkość dla niespodziewanych gości

makowa rolada z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

makowa rolada z ciasta francuskiego

 

  • 1 op. ciasta francuskiego,
  • 1 op. masy makowej w puszce,
  • do posypania cukier puder

 

Sposób przygotowania:

makowa rolada z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozwijamy delikatnie i smarujemy gotową masą makową z puszki, zwijamy wzdłuż najdłuższego boku, nacinamy w odległościach 1 cm. Przenosimy wraz z papierem do pieczenia na blachę i pieczemy około 35 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy obficie cukrem pudrem i delikatnie kroimy w plastry.
makowa rolada z ciasta francuskiego
Po wyciągnięciu z piekarnika, posypujemy obficie pudrem
makowa rolada z ciasta francuskiego
do faszerowania wystarczy gotowa masa makowa z puszki