Makowiec

pusieczek2@wp.pl offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 81
zdjęcia: 1 z 1
Makowiec
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 3

smażona masa makowa


trudność: łatwe
czas:

Makowiec - SKŁADNIKI:

  • 1biszkopt
  • 1 1/2szkl.maku
  • 3/4szkl.cukru pudru
  • 3jajka
  • 2łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1margaryna
  • bakalie
  • zapach migdałowy

Makowiec - PRZYGOTOWANIE:

mak sparzony i zmielony(ja miele suchy mak w młynku do kawy) wsypać do garnka z roztopioną margaryną,smażyć 3min ciągle mieszając dodać resztę składników(mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości wody) i chwilę smażyć ciągle mieszając.Biszkopt przekroić na pół,na jedną połowę wlać gorącą masę makową,rozsmarować i przykryć drugą połową biszkoptu.Górę posypać cukrem pudrem lub polewą


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Makowiec (strona 1 z 1)  
pusieczek21

pusieczek21
offline

2008-12-28 18:46
podoba mi sie mielenie maku,ogólnie przepis ciekawy
Skomentuj
Oceń:
0
elutka

elutka
offline

2008-12-31 01:20
godny polecenia
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Ewelajna
gość

2009-01-02 19:36
a niczym nie nasączać ?? On chyba za bardzo suchy bedzie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane