Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Makowiec kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto dla smakoszy makowców i ciast kokosowych. Jest bardzo proste w wykonaniu, upieczone na biszkoptach.

Makowiec kokosowy

Składniki:

Makowiec kokosowy

 

 

  • białka - 4 szt
  • cukier - 1 szkl
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • wiórki kokosowe - 15 dag

 

  • Biszkopty- do wyłożenia blachy

Sposób przygotowania:

Makowiec kokosowy
Masę makową przekładamy do miski, żółtka miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i mąką pszenna oraz z proszkiem do pieczenia, następnie łączymy z masa makową i bakaliami. Na końcu łączymy z ubitymi białkami.

Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową.

4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.

Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC.