mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Makowiec przekładany z maminego brulionu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny makowiec dla każdego

Makowiec przekładany z maminego brulionu

Składniki:

Makowiec przekładany z maminego brulionu

 

  • Ciasto:
  • 15 dkg masła
  • 25 dkg cukru pudru
  • 10 dkg miodu prawdziwego
  • 8 jajek
  • 3 łyzki kakao
  • łyżeczka cynamonu
  • 30 dkg sparzonego i zmielonego maku.
  • Masa:
  • 40 dkg masła
  • 30 dkg cukru pudru
  • 1 szkl. ugotowanego budyniu
  • sok z cytryny
  • Dodatkowo:
  • biszkopty
  • polewa
  • galaretka

 

Sposób przygotowania:

Makowiec przekładany z maminego brulionu
Ciasto: Masło utrzeć z cukrem i miodem. dodac 8 żółtek, kakao cynamon i mak. Z białek ubić pianę i wlać do masła. Upiec z tego 2 placki. Masa: Galaretkę zalać szklanką wody. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać budyń, sok z cytryny i pokrojoną galaretkę. Przełożenie: placek makowy- masa- biszkopty- masa- placek makowy- polewa